Ontdek hoe Osteopathie kan helpen bij het verlichten van klachten en spanningen bij baby's en kinderen

Welkom bij Osteopathie Moveo! Mijn naam is Joyce Blankenstijn-Coppelmans en ik werk al bijna 10 jaar als osteopaat, gespecialiseerd in het behandelen van baby’s en kinderen. Het is mijn passie om baby’s en kinderen te helpen zich beter te voelen en optimaal te groeien en ontwikkelen. Mijn praktijk is gevestigd aan de Tamboer 4a, in hetzelfde pand als Verloskundigenpraktijk Linde in Best.

Groei en veranderingen bij baby’s en kinderen

Baby’s en kinderen maken een periode van intense groei en verandering door, zowel fysiek als mentaal. Het lichaam van een kind ondergaat groeispurten, de spijsvertering verandert, de hersenen groeien en er vinden hormonale veranderingen plaats. Soms kan een verminderde beweeglijkheid in bepaalde weefsels leiden tot klachten. Deze klachten kunnen zich uiten in onrust, veel huilen, fysieke pijn, driftbuien en een algemeen ongemak. Oorzaken van verminderde beweeglijkheid kunnen onder andere een moeizame bevalling, een snelle bevalling, valpartijen of ziekte zijn.

Hoe osteopathie kan helpen

Osteopathie biedt een effectieve benadering om klachten en spanningen bij baby’s en kinderen op te lossen, zodat ze zich optimaal kunnen ontwikkelen. De behandelingstechnieken van een osteopaat zijn rustig en zacht, en er worden vaak adviezen gegeven over voeding en houding. Tijdens de behandeling wordt er altijd naar gestreefd om het zo comfortabel mogelijk te maken voor uw baby of kind. Bij oudere kinderen wordt er spelenderwijs gewerkt en wordt er rekening gehouden met het niveau van het kind op dat moment.

Indicaties voor behandeling bij osteopaat

Indicaties voor behandeling van baby’s kunnen zijn: overmatig huilen, voorkeurshouding, afvlakking van het hoofdje, onrust, slaapproblemen, overstrekken, problemen bij het voeden, (verborgen) reflux en motorische ontwikkelingsproblemen. Bij oudere kinderen kunnen indicaties zijn: slaapproblemen, groeipijnen, onrust, driftbuien, astma, eczeem, pijn na een val of trauma, buikpijn, hoofdpijn, bedplassen, motorische ontwikkelingsproblemen, leer- en concentratieproblemen, en nog veel meer.

Als u twijfelt of de klachten van uw baby of kind in aanmerking komen voor osteopathie, aarzel dan niet om vrijblijvend contact op te nemen via info@osteomoveo.nl of via 06-27995060. U kunt ook gemakkelijk online een afspraak maken via www.osteomoveo.nl. Geef uw baby of kind de beste kansen om gezond en gelukkig op te groeien met behulp van osteopathie.

Voor hoogwaardige osteopathische zorg voor uw baby of kind, nodigen we u uit om een afspraak te maken bij Osteopathie Moveo. Ik sta klaar om uw baby of kind te helpen bij het verlichten van klachten en spanningen, zodat ze optimaal kunnen groeien en ontwikkelen. Kijk hier voor meer informatie en om uw afspraak te plannen.

One Response

Comments are closed.